***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Експерти, бивш говорител и едни партии виждат големи проблеми в ЦИК, други партии и президентът – не


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 21 февруари   

 

По думите му решението е рисково, тъй като „ се ликвидира опцията за съпоставяне с данните от машинния протокол. Това значи, че съвсем всички случаи на неточности или измами няма да могат да бъдат даже видяни посредством съпоставяне на данните, защото няма да има съпоставими масиви данни “.

Решението е цинично, съгласно Томов, тъй като го постановат хора, „ които преди няколко месеца упорстваха точно за сравняване на машинните протоколи с контролните разписки от машинното гласоподаване “. Той припомня, че при предходните избори ЦИК е въвела това във всички секции.

***

***

„ Вчерашното решение беше ненадейно за всички изборни специалисти, които се занимават с наблюдаване на изборите. 

Нашият Обществен съвет предложи вид за секционен протокол преди повече от две седмици “. 

Според него гласовете от машините и гласовете от хартиените бюлетини трябваше да се преброяват и да се вписват на обособени редове, след което да се сумират. Това са разнообразни осведомителни потоци и е редно да не се смесват.

***

***

Коалицията " Продължаваме промяната - Демократична България " ще апелира пред Административния съд решението на ЦИК данните от машинното и хартиеното гласоподаване да се записват дружно в секционните протоколи и го дефинират като " удар против демокрацията ". 

***

Президентът обаче… не вижда проблем, даже в противен случай: 

„ Не мисля, че е заплашен изборният развой ", съобщи президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на NOVINI.BG.

Той прикани да не се насажда напрежение ненужно.

„ Очаквам в работата на ЦИК и на всички органи, ангажирани с изборите, да има повече бистрота. Нека в допълнение да не обезличаваме машинното гласоподаване ", сподели президентът.

***

Още едно от „ страхотните “ решения, които трябваше да се поправят след стартирането им

***

„ Служители на американското разузнаване настояват, че получават доказателства, че Путин скоро може да активизира още повече руснаци в армията, добавяйки стотици хиляди към 300 000 души, които към този момент са призовани “, написа вестникът.

***

Беларуският президент Александър Лукашенко сподели през вчерашния ден, че е разпоредил основаването на ново формирование на доброволчески сили за териториална защита на фона на войната в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

***

Най-малко трима души са починали, а 213 са ранни при двете трусове с магнитуд 6,4 и 5,8, които раздрусаха нощес югоизточния окръг Хатай, заяви по-рано вътрешният министър Сюлейман Сойлу. 

***

Новото семейство на момиченцето няма дом, тъй като той също е опустошен при труса. Те са отседнали при свои братовчеди, все пак и за момент не се замислят дали да осиновят дребната Афраа.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР